Výsledky soutěží a zkoušek

Sportovní víkend pro čsv - přebor dle ZVV1, závod dle ZZO, noční a denní orientační závod, canicross, 24.-25.9.2022, Nadějkov

Kategorie: Zkoušky a soutěže Aktualizováno 16. 11. 2022 0:23 Zveřejněno 12. říjen 2022
Napsal Helena Jahelková Zobrazeno: 555

Na sportovním víkendu konaném 24.-25.9.2022 v Nadějkově se pořádalo celkem 5 závodů. Dva patřily sportovní kynologii – přeboru dle ZVV1 a závodu dle ZZO, další tři pak sportovním aktivitám – noční orientační běh, denní orientační běh a canicross. Mnozí účastníci přijeli už ve čtvrtek, aby si vyzkoušeli obranu i poslušnost přímo na place s figurantem. Posuzoval pan rozhodčí Milan Zborka, figuroval Tomáš Králík. 

Přeboru dle ZVV1, kde lze startovat i v jednotlivých disciplínách, se účastnilo celkem 6 závodníků, z toho 5 na celý přebor dle ZVV1, který se skládá ze stopy, poslušnosti a obrany. Na plné čáře zvítězil Budulínek z Molu Es s psovodkou Kamilou Novákovou, který předvedl nejlepší stopu (96b), nejlepší poslušnost (98b) i nejlepší obranu (90b).

2022zvv1prebor2022zvv1prebor

 

Závod dle ZZO měl v tomto roce upravená pravidla z důvodu bezpečnosti. Bylo dohodnuto, že na place se potká pouze opačné pohlaví, které bude v případě nepřítomnosti nahrazeno předcvičujícím psem/fenou. Do závodu se nahlásilo 6 psů, zúčastnili se celkem 4. Tento závod je určen především pro začátečníky, kteří si chtějí vyzkoušet limity poslušnosti v neznámém prostředí. První místo obsadil Go Camo z Molu Es s psovodkou Terezou Moravcovou.

2022zzoprebor2022zzoprebor

 

Další čas pak patřil sportovním aktivitám (video z akce)

V noci se konal noční orientační běh (cca 4,7km), kterého se zúčastnilo celkem 7 závodníků. Kontroly byly tentokrát schované trochu více než minulý rok, výrazně byly umístěny pouze kontroly, které byly na problematických místech. Všichni závodníci našli a označili všechny kontroly, bohužel při návratu slovenská dvojice odbočila a na kluzkém trávníku si závodnice namohla kotník a byla donesena svým partnerem až do tábora. První místo obsadil Jiří Henzl s Junou Dakmat.

Denní orientační běh (cca 2,5km) je mnohem náročnější na terénní překážky a kontroly jsou také umístěné mnohem nenápadněji, takže je někteří účastníci ani nenalezli (v potoku, v kopřivách, nad hlavou na stromě, pod kořeny, atd.). Celkem se zúčastnilo 7 závodníků. První místo obsadila Lucie Kainová a J.T. z Molu Es.

2022 ob-nobr2022 ob-nobr

 

Při canicrossu už byly kategorie dělené na muže a ženy. V obou kategoriích se účastnilo po třech závodnících. Trasa měřila 3,83km a závěrečný sběh ze svahu se nekonal, protože se na místě pásly krávy. Nicméně i jako organizátoři bychom zvolili naopak výběh do svahu, neboť tráva byla hodně kluzká a sbíhat svah s táhnoucím psem by bylo o zranění. První místo v kategorii muži obsadil Marek Baše a Banksy Wolf Střípek snů s časem 16:27 a první místo v kategorii ženy Helena Jahelková a Trapper Grey Střípek snů s časem 18:07.

2022cc m-zr2022cc m-zr

https://youtu.be/IeYNmVKEmPk

 

Z galerie