Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /mnt/web-data2/cswolfdog_cz/public_html/www/templates/youfauna/yjsgcore/yjsg_core.php on line 338

Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /mnt/web-data2/cswolfdog_cz/public_html/www/templates/youfauna/yjsgcore/yjsg_core.php on line 341

Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /mnt/web-data2/cswolfdog_cz/public_html/www/templates/youfauna/yjsgcore/yjsg_head.php on line 213
KCHČSV - Seznámení se svodem a bonitací na Karlštejně, 8.ročník

Kalendář akcí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Rok Měsíc Týden Dnes Vyhledat Přejít na měsíc

Seznámení se svodem a bonitací na Karlštejně, 8.ročník

neděle, 31. květen 2020, 10:00am - 05:00pm
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 455

svod: 10:00 - 10:45

bonitace od 11:00 (orientačně)

Cvičák se nachází u obce Karlštejn hned u Berounky, poblíž kempu:49.9331544°N, 14.1658997°E

Parkujte prosím na louce u kempu (ne na kouskách trávy u zahrádek), a k cvičáku dojděte kousek pěšky, nezajíždějte ke cvičáku (pouze organizátoři a členové cvičáku)

Jak vypadá bonitace, se můžete podívat zde : http://www.cswolfdog.cz/index.php/akce/svody-a-bonitace/jak-na-bonitaci

Telefonní kontakt: 728504240

Cena: 50Kč ošlapné pro ZKO Karlštejn; dobrovolný příspěvek pro organizátory a figuranta (po odečtení nezbytných nákladů půjde výtěžek na Záchrannou stanici pro čsv Adamov).

Základní občerstvení (čaj, káva, párky...) zajištěno.

Prosím HLASTE SE EMAILEM na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .Do mailu uveďte, zda si jdete vyzkoušet svod nebo bonitaci, jméno psa, jméno a kontakt na vás, stáří psa, a případné problémy psa (např. strach z lidí, strachová agrese na lidi, citlivost vůči novým věcem, agrese na lidi), pokud o nich víte, nebo je očekáváte. K těmto pejskům budeme přistupovat už od začátku jemněji, je možné, že je ani nezměříme a budete s nimi pracovat pouze vy, můžeme jim zřídit samostatné stanoviště dál od ostatních, apod. Prosíme, doneste si také náhubky, nechceme mít od nekamarádských nebo nezvládnutých pejsků piercing, ačkoli se samozřejmě (i v našem zájmu) budeme snažit, aby k této situaci vůbec nedošlo.

Ti, kteří se jdou jenom podívat, ať už na svoje odchovy nebo kamarády nebo seznámit s plemenem, podpořit je, popovídat s majiteli, se samozřejmě přihlašovat nemusí.

Test povahy svod/bonitace – pokud máte pocit, že to dnes vašemu psovi na akci vůbec nesedlo a znáte ho „úplně jiného“, spíše doporučíme, abyste se ho neúčastnili. Před samotným nastoupením ohlaste, zda je pes citlivější, útok nebude prováděn s plnou silou a někdy vám může být doporučeno vůbec neodcházet za plentu a nechat psa o samotě. U psů, kteří reagují na „divnolidi“ někdy výstražným štěkotem a jdou dopředu a někdy sice štěkají, ale couvají, doporučujeme při kolíku mít bokem odvážného kamaráda (jedná se totiž většinou o psy a fenky, kteří jsou mladí a psychicky nedozrálí, a za rok za dva už by se chovali jinak). A kdyžtak vám nějakého kamaráda/kamarádku vybereme :)

Nezapomeňte si s sebou hromadu voňavých ňamin jako vařená játra, srdíčka, žaludky, kuře, nebo cokoli, co má váš pes rád – nebo spíše nejradši. Dále dobrou náladu :) a teplé oblečení, doufáme, že nebude mrznout nebo hůře pršet.

Co můžete očekávat od této akce?

Zjistíte,

co se dělá na svodu a bonitaci,

jak se váš pes chová na uzavřeném místě, kde je plno lidí a psů,

jak váš pes řeší věci – měřidlo, desku na trávě, stůl,

jak váš pes řeší cizí lidi, kteří se nad něj sklánějí a něco na jeho těle dělají,

kde máte se psem rezervy (např. zuby, kulky, reakce psa – strach, dominance),

jak váš pes reaguje na vaši nervozitu,

jak váš pes reaguje na hádku s neznámým člověkem v neznámém prostředí,

že nejste s určitými problémy psa sám,

že musíte být pro svého psa jistotou,

zda vůbec máte nebo nemáte jít se psem na svod/bonitaci.

Co od akce očekávat nemůžete:

že uděláte svod nebo bonitaci tak, jak se vám podařil na této akci. Roli hraje totiž nejen vaše nervozita („je to zkouška/je to naostro/je mi zle“), ale také stav psa („v noci se mi pozvracel/fena hárá/ pes 3 dny nežere, v okolí hárá fena“).

Obecně lze říci, že pokud je pes dobře socializovaný se stabilní povahou, má vysokou pravděpodobnost projít bonitací s kódem Oh nebo Of a tato akce vám slouží pro váš dobrý pocit a setkání s ostatními čsv. Pokud má pes citlivější povahu, bude záviset na řadě okolností a určitě je vhodné více socializovat psa a třeba vyčkat s bonitací do příštího nebo přespříštího roku, než se pes psychicky ustálí.

akce na FB

https://www.facebook.com/events/2287617471543495/

Zpět

Z galerie